Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Scheepswerf
  • Slide 6
  • Slide 2
  • Damsterdiep
  • Erebus
  • Slide 1

Stage lopen in hartje stad?

Bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen zijn wij doorlopend op zoek naar enthousiaste en zelfstandige stagiaires van MBO/HBO en WO. Op de verschillende afdelingen zijn er structureel plaatsen beschikbaar. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is gevestigd in de twee mooiste middeleeuwse gebouwen van Groningen. Het museum toont de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepvaart en de geschiedenis van Groningen. Daarnaast zijn er het gehele jaar wisselende kunst- en geschiedenistentoonstellingen in ons museum.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van de stad Groningen.

"Mijn stage bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum? Het is heel divers werk, ik schuif aan in verschillende teams en projecten. Ik draai mee op de afdeling communicatie en PR. Echt geen dag is hier hetzelfde! Zo heb ik afgelopen weken meegeholpen met het inrichten van een tentoonstelling over prostitutie maar ook de communicatie rondom WinterWelVaart gedaan. Ik gebruik mijn kennis hier in een heel praktische omgeving. Het museum blijkt juist helemaal niet stoffig te zijn! (Daar was ik in het begin wel een beetje bang voor.) Ik ben blij dat ik hier stage kon lopen. Een verrijking voor mijn cv. En leuke collega's ook!"
Job Borggreve - student CIW aan de RUG (Rijksuniverstiteit Groningen)

 

We hebben stage-vacatures bij de volgende afdelingen:

Tentoonstellingen & evenementen
Communicatie & PR
Educatie
Receptie
Collectie

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden