Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • nieuwnieuw02
  • SlideNieuw01
  • SlideNieuw02
  • SlideNieuw04
  • SlideNieuw05
  • SlideNieuw03
  • nieuwnieuw03
  • nieuwnieuw01
  • nieuwnieuw05
  • nieuwnieuw04

Stage lopen in hartje stad?

Bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen zijn wij doorlopend op zoek naar enthousiaste en zelfstandige stagiaires van MBO/HBO en WO. Er is plek op verschillende afdelingen. Ons museum is gevestigd in de twee mooiste middeleeuwse gebouwen van Groningen. De geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepvaart en de geschiedenis van Groningen wordt getoond, maar we hebben ook het hele jaar door wisselende geschiedenistentoonstellingen. En.. het Noordelijk Scheepvaartmuseum wordt Museum aan de A, het historisch museum van Stad en provincie.

Job Borggreve - student CIW aan de RUG (Rijksuniverstiteit Groningen):
"Mijn stage bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum? Het is heel divers werk, ik schuif aan in verschillende teams en projecten. Ik draai mee op de afdeling communicatie en PR. Echt geen dag is hier hetzelfde! Zo heb ik afgelopen weken meegeholpen met het inrichten van een tentoonstelling over prostitutie maar ook de communicatie rondom WinterWelVaart gedaan. Ik gebruik mijn kennis hier in een heel praktische omgeving. Het museum blijkt juist helemaal niet stoffig te zijn! (Daar was ik in het begin wel een beetje bang voor.) Ik ben blij dat ik hier stage kon lopen. Een verrijking voor mijn cv. En leuke collega's ook!" 


Heleen van Wijk - Communicatie (Rijksuniversiteit Groningen) Heleen werkt inmiddels bij Groningen Seaports NV:
"Ik heb een halfjaar stage gelopen op de communicatie-afdeling en dat was een ontzettend leuke en leerzame ervaring! Ik draaide al snel mee als ‘volwaardige collega’ en kreeg met alle facetten van het communicatievak te maken. Het schrijven van persberichten, updaten van social media en de website, ontwerpen en flyers en posters, meedenken bij strategisch overleg, alles is mogelijk! Je krijgt alle ruimte om aan te geven waar jij je in wilt ontwikkelen! Tijdens mijn stage heb ik geleerd hoe ik de theorie van mijn opleiding in de praktijk kan brengen. Ik heb geleerd snel te schakelen en bij evenementen de communicatie van kop tot staart te plannen en uit te voeren. Door deze skills werd het voor mij een stuk makkelijker om een baan te vinden!"


We hebben stage-vacatures bij de volgende afdelingen:

Marketing & communicatie
Educatie
Receptie
Collectie

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden