Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • nieuwnieuw03
  • nieuwnieuw02
  • SlideNieuw04
  • SlideNieuw02
  • nieuwnieuw05
  • nieuwnieuw01
  • SlideNieuw01
  • SlideNieuw03
  • SlideNieuw05
  • nieuwnieuw04

Twee opvallende monumentale panden aan de Brugstraat, het Gotisch Huis en het Canterhuis, zijn hét visitekaartje van het museum. Het Canterhuis uit de vijftiende eeuw, van oorsprong een middeleeuws zaalhuis dankt zijn naam aan de Groninger geleerde en advocaat Johannes Canter. De eerste ingrijpende verbouwing van het Gotisch Huis vond plaats rond 1445 en kwam op het conto van de bierbrouwende burgemeester Evert Wygboldus. Met deze digitale replica van de middeleeuwse panden kunt u vanaf elke plek ter wereld ons museum bezoeken en op ontdekkingstocht gaan door de bijzondere gebouwen en collectie.

U ziet de situatie van de panden zoals deze nu, mei 2020, is. De gebouwen en de collectie zijn tot in ieder detail haarscherp vastgelegd en zijn zo voor de toekomst 'digitaal geconserveerd'. Welkom in onze bijzondere panden, een museumstuk op zich!

Virtuele tour door het Gotisch Huis 

Virtuele tour door het Canterhuis In deze podcast geven we je een kijkje achter de schermen bij het museum, maar ook een kijkje in de Groninger Geschiedenis. Heb jij nou altijd al willen weten waarom we feest vieren met Bommen Berend? En wie of wat dat nou eigenlijk is? En waarom noem jij jezelf nou eigenlijk stadjer? Waar komt dat vandaan? In deze podcast krijg je het antwoord op deze, en andere, vragen. We verbinden de verhalen van toen met de verhalen van nu. We vertellen je over onze collectie en de Groninger geschiedenis. Beleef, verwonder en luister mee! 

Aflevering 1 (Pilot) In deze aflevering gaan Michèlle Corbier-Kind en Tamara Leenhouts met elkaar in gesprek over de tentoonstelling die eigenlijk van maart t/m mei in het museum te zien zou zijn geweest. 

Smartphone tour website
Dutch    English    German
 
Meer verdieping tijdens het bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum? Met de Smartphone Tour ontdekt u de verhalen achter de voorwerpen in ons museum! De tour is HIER te vinden.
                                                                  
 
Would you like additional information in English during your visit to the Noordelijk Scheepvaartmuseum? With the Smartphone Tour you uncover the stories of the objects in our museum! You will find the tour HERE.
                                                                  
 

Möchten Sie zusätzliche Informationen in deutscher Sprache während Ihren Besuch im Noordelijk Scheepvaartmuseum? Mit der Smartphone Tour entdecken Sie die Geschichten hinter den Objekten in unserem Museum! Die Tour finden Sie HIER.

 

 

 

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden