A history of adventure

Sailing around the world with 'Oosterschelde'

voorwoord van Gerben Nap (kapitein)
aantal pagina's: 252
Beschrijving De Oosterschelde is de laatst overgebleven Nederlandse driemastschoener. Met dit boek vaar je mee op haar schitterende zeereis (2012-2014) die langs de drie gevaarlijkste 'kapen' ter wereld voert. Sinds 1992 zoekt de Oosterschelde uitsluitend de wereldzeeën op. In het najaar van 2012 begint de historische schoener vanuit Rotterdam aan haar tweede reis om de wereld. De opvarenden - kapitein, bemanning en een scheepsvolk van enkele honderden gasten - schrijven in beeld en tekst mee aan dit reisverslag van formaat. Hun impressies klimmen en dalen mee met de kracht van de winden en het geweld van de golven. Via Kaapverdië en Brazilië zeilt het schip naar Kaapstad. Ze volgt oude routes die in een ver verleden beproefd zijn door avonturiers en die de wereld oprekten tot zijn huidige omvang. De reis gaat verder; langs Kaap de Goede Hoop en Mauritius naar Houtman Abrolhos, het kerkhof van beroemde 17e eeuwse schepen zoals de Batavia. Kaap Leeuwin ligt op de route, net als Tasmanië en Nieuw-Zeeland. Vervolgens steekt de Oosterschelde de Stille Oceaan over naar de meest roemruchte kaap van alle, Kaap Hoorn. Als afsluiter volgen twee korte expedities naar Antarctica waarna ze uiteindelijk in het voorjaar van 2014 naar huis keert.