Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • nieuwnieuw05
  • SlideNieuw04
  • SlideNieuw02
  • SlideNieuw05
  • nieuwnieuw01
  • nieuwnieuw03
  • nieuwnieuw04
  • SlideNieuw01
  • SlideNieuw03
  • nieuwnieuw02

Gronings eten

Printen
auteur: Hans Donderwinkel
aantal pagina's: 96
Geen afbeelding ingesteld
Met levering verzend- en administratiekosten voor € 5,79
Verkoopprijs: € 15,00
Korting
Bedrag BTW€ 1,24
Standaard prijs:
Beschrijving Wie weet nog wat poffert is? Of zoepenbrij, boerenjongens, fladderak? Toch waren dat ooit zeer bekende gerechten uit de Groninger keuken. Net als dat Brinta, Hooghoudt, C. Polak Ranja, AJP pudding, Marne mosterd, Tik Tak koffie beroemde merken uit stad en ommeland waren. Het boek "Gronings eten" staat vol met alles wat je altijd al over de eetcultuur in deze provincie wilde weten. Het boek bevat tal van regionale recepten, het vertelt over de traditionele gerechten, over de kenmerkende ingrediënten en over de rijke voedingsindustrie van Groningen. Het riant geïllustreerde boek vertelt hoe men in de provincie Groningen door de eeuwen heen heeft gegeten en wat je daar in de hedendaagse keuken nog van terugvindt. Opmerkelijk is bijvoorbeeld de vooraanstaande positie van stamppotten. De schrijver legt uit hoe dat komt. De auteur beschrijft wat hij weet over de Groningse eetcultuur, in boeiende verhalen. Bovendien plaatst hij ruim zeventig recepten. De lezer kan dus ook zelf aan de slag. Ook de (nabije) toekomst komt aan de orde. Producten uit de eigen streek worden steeds belangrijker, rechtstreekse verkoop neemt steeds meer toe. En voor mensen in de stad zijn er allerlei ontwikkelingen rond de ‘eetbare stad’.

Winkelwagen

 x 

Winkelwagen is leeg

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden