Schatten uit de schaduw

Schatten uit de schaduw
Beschrijving Lindeboom, M., Teng, T., Boomsma, C., Mastenbroek, B., Kortekaas, G., Nieboer, R., Schatten uit de schaduw, Groningen 2011, ISBN: 978 90 813 4680 1

In dit boek worden archeologische schatten uit Groningse bodem in het zonnetje gezet. Schatten uit de schaduw dus! Een dolk van vuursteen, een aapje, een gebroken zwaard, gouden ringen en zilveren munten, dat zijn een paar van de schatten waarop dit boek gebaseerd is. Een jongen die een baby beschermt, meneer Pluis die een jonge wees opvrolijkt, een oude ridder die vecht tegen verraad en veel andere personages brengen de verhalen achter de schatten tot leven. Vijf schrijvers, vijf archeologen en een illustrator hebben zich ingespannen om het verleden zo spannend en levendig mogelijk te maken. Geniet van hun tien verhalen en fantaseer zelf jouw eigen verhaal bij het elfde feit: waan je in de tijd van Bommen Berend.