Jouw hart sta ik nooit meer af

De oorlogsliefde van Jans en Martha, 1937-1945

auteur: Wil Legemaat.
aantal pagina's:400

Beschrijving Het waargebeurde, hartverscheurende verhaal van Jans Zwinderman en Martha Hoven uit het Drentse Gieten. Twee jonge mensen die een mooie liefde beleven in een moeilijke tijd: de jaren voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bewaard gebleven briefwisseling tussen Martha en Jans geeft een ontroerend en boeiend beeld van het leven van soldaten en thuisblijvers in de periode waarin Nederland mobiliseerde. Ook de manier waarop Jans in het verzet terechtkomt, zijn arrestatie en de daaropvolgende, onzekere periode die de zwangere Martha tegemoet gaat, zijn indringend beschreven.Nooit eerder gepubliceerde documenten geven een extra dimensie aan deze aangrijpende liefdesgeschiedenis.