Het geheugen van Herman Blauw

auteur: Ronald Ohlsen
Het geheugen van Herman Blauw
Beschrijving Na een avondje stappen op Ameland verdwijnt Dorien Ruberecht, het mooiste meisje van de klas. Politieonderzoek levert weinig op. Bijna 25 jaar later besluit misdaadverslaggever Karel L. van Gelderen uit te zoeken wat er is gebeurd. Hij richt zijn aandacht op twee oud-klasgenoten van Dorien. Zij bevonden zich op de avond van de verdwijning ook op het eiland. Wat herinneren ze zich nog van die avond? Hebben ze Dorien toen gesproken? En waarom vertrekt een van hen plotseling naar Istanboel? Het geheugen van Herman Blauw is een meeslepende literaire thriller over de rol van herinneringen, vriendschap en verraad, onmogelijke liefde en de terreur van misdaadjournalistiek.