Herinneringen van een emigrant

auteur: Henk Klein Gunnewiek
aantal pagina's: 139
Geen afbeelding ingesteld
Beschrijving Leuk boek over de beginjaren van de katholieke Nederlandse landbouwcoöperatie Holambra, Brazilië. Op vaak humoristische wijze en soms met enige nostalgie wordt hierop teruggeblikt door de schrijver Klein Gunnewiek. Hij was zelf een van de eerste emigranten, die in 1948 de grote sprong waagde om deze (nu welvarende) kolonie op poten te zetten. In onopgesmukte zinnen vertelt hij over alle moeilijkheden waarmee de boeren in dit voor hen vreemde land werden geconfronteerd. Hij vergeet echter niet melding te maken van al het 'kattekwaad' dat hij en de anderen uithaalden. Andere thema's die aan bod komen in de korte hoofdstukken zijn het optimisme, de huisvesting, de conflicten, de ontspanning, de fiasco's en de uitbreiding van de kolonie, dit alles doorspekt met komische voorvallen. Maar bovenal worden door hem de mensen zelf met veel warmte beschreven.