Dialoog met de Noordzee

Ferguson, H.A., Dialoog met de Noordzee, Hippolytishoef 1991
Dialoog met de Noordzee
Beschrijving

Ferguson, H.A., Dialoog met de Noordzee, Tweeduizend jaar Deltawerken, Hippolytishoef 1991, ISBN: 9789064747021

Waar vroeger land en water via brede drassige gebieden geleidelijk in elkaar overgingen, vinden we nu een streng geleed landschap, waarin land- en waterpartijen door dijken scherp van elkaar zijn gescheiden.
Deze metamorfose is de uitkomst van een langdurige en gestaag in hevigheid toenemende confrontatie tussen mens en zee, die elkaar in dit gebied de voorrang betwistten.
Een beschouwing van de waterstaatkundige ontwikkelingen die, mede als gevolg van waterbouwkundige werken, voorheen in het Deltagebied hebben plaatsgevonden, en van hun invloed op de totstandkoming van de tegenwoordige structuur van dit gebied.