De Tabakspijp als Oranje Propaganda

De Tabakspijp als Oranje Propaganda
Beschrijving

zolang Nederland een band met het Huis van Oranje-Nassau heeft, zijn er souvenir-artikelen als penningen, Delftse schotels en glazen gemaakt. Dat ook pijpen tot deze categorie behoren, is tot nog toe weinig bekend. Van 1630 tot 1940 zijn deze pijpen populair geweest, maar door de breekbaarheid nauwelijks bewaard. De auteur weet de historische achtergrond van de herdenkingspijpen te schetsen. Daarmee brengt hij de bijzondere propagandawaarde van een eenvoudig gebruiksartikel als de kleipijp aan het licht. ''De tabakspijp als Oranjepropaganda'' is een rijk geïllustreerd boek dat nieuw licht werpt op een oer-Hollands gebruiksvoorwerp.