• SlideNieuw03

auteurs: Nic Compton & Michiel van Straten
Hardcover
112 pagina's
Beschrijving Bestaat de Bermuda-driehoek echt? En waarom is een boot altijd een ‘zij’? Hoe begraaf je iemand op zee? Waarom dragen zeelui oorbellen? Hoe bevaar je de oceanen zonder kompas? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen vindt men in dit fascinerende boek voor jong en oud – een schatkist vol verbazingwekkende zaken, wonderbaarlijke gebruiken en andere interessante weetjes met betrekking tot de geschiedenis, cultuur en wetenschap van de zee. Allerlei verrassende zaken waarvan je niet eens wist dat je ze niet kende, passeren de revue: van de nautische oorsprong van alledaagse gezegden tot de geheimen van de beruchtste piraten.