• nieuwnieuw05
  • nieuwnieuw01
  • nieuwnieuw04
  • SlideNieuw05

Piet Hein, zijn naam is klein

Piet Hein en het omstreden verleden.

auteur: Simon Rozendaal
aantal pagina's: 296
Geen afbeelding ingesteld
Beschrijving 'Piet Hein zijn naam is klein, zijn daden bennen groot. Hij heeft gewonnen de Zilvervloot'. Het wordt al eeuwenlang gezongen in Nederland - maar wie weet nog waarom? Simon Rozendaal interesseerde zich nooit zo voor vaderlandse geschiedenis. Dat verandert als hij gaat wonen in de Rotterdamse wijk Delfshaven, op steenworp afstand van het geboortehuis van Piet Hein. Hij raakt gefascineerd door het avontuurlijke leven van zijn voormalige buurjongen. Piet Hein (1577-1629) klimt op tot admiraal, wordt een van onze zeehelden en levert met de verovering van de Zilvervloot in 1628 een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse strijd om vrijheid en onafhankelijkheid. Hij wordt meerdere malen gevangen genomen en laat zich met een voor die tijd opmerkelijke compassie uit over 'Indianen' en 'Wilden'. Simon Rozendaal schrijft met plezier en verwondering over het dagelijks leven aan boord en gidst ons door de mooie en minder mooie kanten van onze geschiedenis.