• SlideNieuw03

Stemmen van Groninger dijken

Aafke Steenhuis
215 pagina's
Beschrijving Aafke Steenhuis STEMMEN VAN GRONINGER DIJKEN Een dijk is een grens, een overgang tusen water en land.zout en zoet, buiten en binnen, dreiging en veiligheid, hemel en aarde. Een dijk is een lichaam waarop je ligt te dromen. Op een dijk ben je groot en keln tesglijk. Aan alle kanten overzie je het landschap, maar ben je ook eenstipie onder de wijde hmel. Aafke Steenhuis, die vrijwel haar hele leven op dijken heft gewoond, schrijft ove oude slaperdijken in de Groningse Ommelanden. Ze vertelt over de monniken die de dijken bouwden en praat met boeren en landarbeiders die er nu wonen, cafébazen, vissers, sluiswachters, schilders, borgvrouwen en dichters, en brengt een van de oudste en moist landschappen van Europa in beeld.