• SlideNieuw04

Kunst op Nederlandse stations

Laura van Grinsven, Bureau Spoorbouwmeester
264 pagina's
Beschrijving Uitgave in samenwerking met Bureau Spoorbouwmeester Utrecht De spoorwegen hebben tijdens de periode van ontwikkeling en uitbouw van het Nederlandse spoornetwerk niet alleen de noodzakelijke civieltechnische en bouwkundige voorzieningen aangelegd, maar zich ook in culturele zin gemanifesteerd. Veel beeldend kunstenaars en vormgevers hebben in de loop der tijd kunstwerken gerealiseerd. Sommige kunstwerken zijn als decoratie geïntegreerd in een bestaand bouwwerk, andere nemen een autonome plek in de ruimte in. In Kunst op Nederlandse stations wordt de eigenheid van de complete collectie van ruim driehonderd kunstwerken beschreven en getoond. Een collectie met verschillende opdrachtgevers – spoorpartijen, overheden en maatschappelijke instanties – maar met een gemeenschappelijk doel: het veraangenamen van de reis.