Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • SlideNieuw04
  • nieuwnieuw04
  • nieuwnieuw02
  • SlideNieuw02
  • SlideNieuw05
  • SlideNieuw01
  • nieuwnieuw03
  • nieuwnieuw05
  • nieuwnieuw01
  • SlideNieuw03

Het is dé trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum: de Emma (PW 17). Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd op Groninger scheepswerf  Gideon in opdracht van de Provinciale Waterstaat. Na haar trouwe dienst werd het schip in 2010 verkocht, waarna het Noordelijk Scheepvaartmuseum de nieuwe, trotse, eigenaar werd. Sinds 7 april 2011 doet de de Emma dienst als promotie- en presentatieschip van het museum bij evenementen. Ook maken we unieke vaartochten over de Hunze  en verzorgen we exclusieve vaartochten op aanvraag. De bevlogen schippers, Hans Egberts en Rudolph Dirksen en verschillende gastheren en -vrouwen zorgen voor een onvergetelijke dag!

Stad, Zuidlaardermeer, Dorkwerd of Reitdiep? Het kan allemaal! 

Een privé tocht op de Emma is uitermate geschikt voor een onvergetelijk dagje op het water met het gezin, familie of vrienden. Ook kunt u de Emma afhuren voor een vergadering. 
De kosten zijn € 55 per uur met een minimum van twee uur, ongeacht het aantal passagiers (maximaal 9 personen).Voor boekingen, informatie en prijzen kunt u een e-mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hunzedalvaart - Bijzondere vaartocht door vogelparadijs = UITVERKOCHT

In samenwerking met Het Groninger Landschap organiseren we op 26 juni, 17 en 27 juli en 14 augustus de Hunzedalvaart, een exclusieve dagtocht over de oude rivier de Hunze naar het Zuidlaardermeer. Samen met een gids van Het Groninger Landschap varen we langs de Onnerpolder, de Westerbroekstermadepolder, het Foxholstermeer, de Kropswolder-buitenpolder en de Oostpolder. Het is dé kans om dit bijzondere gebied eens vanaf het water te ontdekken. De vaardata zijn 26 juni, 17 en 27 juli en 14 augustus. De dagtocht is van 9.30 – 16.30 uur en kost
€ 60,- per persoon inclusief koffie/thee en lunch. VRIENDEN VAN Museum aan de A (Noordelijk Scheepvaartmuseum) en beschermers van Het Groninger Landschap krijgen 15% korting en betalen dus € 51,- per persoon (maximaal 2 personen) Beschermers kunnen zich aanmelden o.v.v. het nummer van de beschermerspas. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

emmafotos

Promotieschip

De Emma vaart regelmatig mee met evenementen zoals Swim Challenge en de intocht van Sinterklaas.


Sponsors

De aanschaf en aanpassing van het museumschip is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van:
Gemeente Groningen en Provincie Groningen. Scheepsclassificeerbedrijf Joosten & Co B.V. te Delfzijl maakt het meerjaarlijks onderhoud van de Emma mogelijk.

     
     

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden