Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • nieuwnieuw01

Museum aan de A Logo Werk in uitvoering RGB Blauw 1000breed

Museum aan de A is de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Na een lange voorbereidingsperiode maken we in de periode 2022-2024 de zichtbare transitie door van Noordelijk Scheepvaartmuseum naar Museum aan de A, het museum over de geschiedenis van de hele provincie. Samen met onze partners RHC Groninger Archieven, het Groninger Museum, Noorderpoort en alle erfgoedinstellingen in de provincie vertellen we de verhalen van Groningen en de Groningers. In Museum aan de A staan verhalen van (buiten)gewone Groningers centraal.

 

Museumcomplex van vijf panden
Museumcafé Het Pomphuis met zonnig terras aan de Kleine der A is al geopend. We zijn nu bezig met het ontwerp voor het pakhuis aan de Schuitenmakersstraat, de motorenhal en het entreegebied. Daarna volgt de verbouwing, aanpassing van de vaste opstelling en wijziging van ons (educatieve) aanbod en het evenementen- en activiteitenprogramma. Ook wordt de huisstijl aangepast. De verbouwing van de achterste panden van het museumcomplex start op zijn vroegst in 2023. De bouw zal worden aanbesteed, daarom is directe acquisitie bij het museum niet mogelijk. Via deze website houden we je zoveel mogelijk op de hoogte van de voortgang. 


Missie
Museum aan de A verbindt inwoners en bezoekers van Groningen met de geschiedenis van stad en provincie. Museum aan de A treedt op als een regisseur/programmeur die ervoor zorgt dat het publiek actief bijdraagt aan de programmering en ontwikkeling van activiteiten. Zo bepaalt het publiek mede de inhoud van het museum. Museum aan de A ontwikkelt activiteiten en tentoonstellingen samen met (culturele) partners in de hele provincie.

 

Vragen?
Beleidsplan/ambitiedocument Museum aan de A

Nog meer vragen?
Q&A Museum aan de A (update 3 november 2020) 

Statuten van Stichting Museum aan de A 
Statuten

Museum aan de A
Hoewel we nu naar het publiek toe nog steeds de naam Noordelijk Scheepvaartmuseum voeren, werken we achter de schermen hard aan het nieuwe museumconcept. Ook nu, in aanloop naar de opening van Museum aan de A, zijn goede vrienden voor ons onmisbaar. Want dankzij de steun van onze vrienden, kunnen wij meer doen. Meer weten over onze Vrienden-programma? Klik hier. Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden