• nieuwnieuw02

18 mei 2022 - 28 aug 2022
Locatie:
Tentoonstellingen

Bommen Berend KA vierkantZestien studenten van de Klassieke Academie werkten gezamenlijk o.l.v. docent en kunstenaar Rein Pol drie dagen aan vier grote doeken van 200 x 150 cm met thema's rondom het Groningens Ontzet.

De exposerende studenten: Fred Morssink | Yvon Pfaff | Noah Remmelts | Hanneke van Eijk | Joland van der Helm | Mirjam Ruesink | Jesamine Totañes | Grietje van der Wal-Abma | Jolanda Warners | Judith Schuurhuis | Sacha van Tetering | Elina Zijlstra | Bart Kelderman | Jessica de Rover | Marietje Stiekema | Fleur Krist.

Vier grote doeken - met vier verschillende thema's rondom Bommen Berend.
Doek nummer 1: De omgeving van de stad Groningen werd op drie plekken, behalve de zuidelijke kant, onder water gezet. In het water staat - standvastig - een groot beeld van Carl Rabenhaupt, de leider van de verdediging van de stad.
Doek nummer 2: De belegering van de stad. Op de voorgrond loopgraven, de Duitse troepen, compleet met kanonnen die vurige kogels afschieten. Gedeelten van de stad in brand.
Doek  nummer 3: Hierop zijn de verschrikkingen van de oorlogvoering (toen en nu!) te zien, met op de achtergrond de contouren van de stad Groningen.
Doek nummer 4: De jaarlijks terugkerende feestelijkheden rond de 28 augustusviering in de stad Groningen.

Locatie:
Straat: