• nieuwnieuw02

Online sport tentoonstelling Met hart en ziel
21 aug 2020, 09:00 uur - 21 nov 2020, 23:00 uur
Tentoonstellingen

Slide 50 Nicolette HellemansDe zomer van 2020 is een sportloze zomer geworden door het Coronavirus. Alle belangrijke sportevenementen, zelfs de Olympische Spelen in Tokio, zijn uitgesteld.

We hadden voor deze zomer een mooie sporttentoonstelling op de planning staan, gekoppeld aan het project ‘Connecting the Greeks’ van de Rijksuniversiteit van Groningen en in samenwerking met geschiedenisstudenten van het vak ‘Historical Methods: Documentary & Museum’.

We hadden natuurlijk de tentoonstelling een jaar kunnen uitstellen, maar we willen juist alsnog een vleugje sport aan de zomer geven. Duik met deze online tentoonstelling in een selectie uit de Groninger sportgeschiedenis, bekijk beeldmateriaal van belangrijke sportmomenten en maak (opnieuw) kennis met Groninger sporticonen.

De tentoonstelling begint met een terugblik naar de oudheid, waar de basis voor heel veel sporten werd gelegd. Daarna richten we onze aandacht via kaatsen op het moderne sportleven in Groningen. Be Quick, Lycurgus, Tini Koopmans, de 4 Mijl, Louwe Huizinga en natuurlijk Arjen Robben, zij (en vele anderen) staan allemaal symbool voor de rijke sportcultuur in Groningen.

Bekijk de online tentoonstelling hier.

Foto: Foto ANP (1984). Huldiging Greet Hellemans en Nicolette Hellemans, zilver op de twee zonder stuurvrouw op de Olympische Spelen in Los Angeles in 1984

Marketing Groningen

Museumvereniging