Rampen en reddingen en instaprondleiding

Locatie:

Instaprondleidingen 'Dood & de Zee' Cultuur, rituelen en gebruiken
Op zondag 1 maart is de laatste dag van de tentoonstelling 'Dood & de Zee'
Hierom organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum om 13.30 uur een instaprondleiding bij de tentoonstelling. De rondleiding kost € 8 per persoon, inclusief toegang tot het hele museum. Voor bezoekers met een museumkaart is de rondleiding gratis. Aanmelden is gewenst en kan via 050-3122202 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dood & de Zee
In de tentoonstelling zien bezoekers hoe de cultuur rondom de dood op zee door de geschiedenis heen verandert. Men hoort verhalen over de gruwelijke gevaren aan boord, de mensen die het leven lieten en het intense verdriet van de achterblijvers. Tussen de levensgrote zeemonsters wanen bezoekers zich op de bodem van een duistere oceaan. Dagboekfragmenten vertellen over ontstellende scheepsrampen en op zolder is te zien hoe de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een redding op poten zet.

Locatie:
Straat: