Stadjersnight Dood & de Zee

Stadjersnight Dood & de Zee
27 feb 2020, 19:30 uur - 21:30 uur
Locatie:

Op de laatste donderdag van de tentoonstelling ´Dood & de Zee cultuur, rituelen en gebruiken´organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum de bekende Stadjersnight. U kunt bij deze elegenheid gratis naar de tentoonstelling met een ontvangstdrankje, rondleiding en muziek.
De Stadjersnight is donderdag 27 februari van 19.30 tot 21.30 uur.

De Stadjersnight is één van de laatste kansen om de tentoonstelling te bekijken. Stadjers hebben die avond gratis toegang tot de tentoonstelling en ze kunnen kunnen kennismaken met de tentoonstellingsmakers.

Bezoekers aan de Stadjersnight worden ontvangen met echt Dood & de Zee biertje, er is een rondleiding en de muziek wordt verzorgd door  Ilse van der Werf. Ze zingt liedjes in het thema van de tentoonstelling en begeleidt zichzelf op gitaar.

Dood & de Zee bier
Brouwerij Martinus uit Stad heeft speciaal voor de tentoonstelling Dood & de Zee bier gebotteld. Dit biertje wordt als welkomstdrankje geserveerd.

Schiere kadopuut
De eerste vijftig bezoekers krijgen na afloop een gevulde schiere kadopuut mee naar huis.

Dood & de Zee
De zee was en is een belangrijke voedselbron, bron van economische welvaart en dankzij de zee werd Nederland een belangrijke handelsnatie. In deze tentoonstelling toont het Noordelijk Scheepvaarmuseum de keerzijde: de mensen die op zee zijn gebleven, de vissers die niet terugkeerden van de visvangst, de zeelieden van de handelsvaart, ziekte en dood tijdens de VOC-reizen, rampen en spectaculaire reddingen.

Locatie:
Straat: