Rampen en reddingen, instaprondleiding en reddingboot van KNRM

15 feb 2020, 13:30 uur - 15:00 uur
Locatie:

Instaprondleidingen 'Dood & de Zee' Cultuur, rituelen en gebruiken
Op zaterdag 15 en zondag 16 februari organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum om 13.30 uur een instaprondleiding bij de tentoonstelling 'Dood & de Zee'. De rondleiding eindigt bij reddingboot Gebroeders Luden, die het hele weekend pal achter het museum aangemeerd ligt. Deze 21 meter lange reddingboot uit Lauwersoog is gebouwd in 1965, heeft bijna 1.000 mensenlevens gered en is met zijn 40 dienstjaren nu met pensioen. De rondleiding kost € 8 per persoon, inclusief toegang tot het hele museum. Voor bezoekers met een museumkaart is de rondleiding gratis. Aanmelden is gewenst en kan via 050-3122202 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Op de reddingboot zijn kinderactiviteiten zoals scheepsbingo, kleuren en een exclusief kijkje in de machinekamer en stuurhut. De KNRM geeft een demonstratie!

Dood & de Zee
In de tentoonstelling zien bezoekers hoe de cultuur rondom de dood op zee door de geschiedenis heen verandert. Men hoort verhalen over de gruwelijke gevaren aan boord, de mensen die het leven lieten en het intense verdriet van de achterblijvers. Tussen de levensgrote zeemonsters wanen bezoekers zich op de bodem van een duistere oceaan. Dagboekfragmenten vertellen over ontstellende scheepsrampen en op zolder is te zien hoe de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een redding op poten zet.

Reddingboot Gebroeders Luden

De Gebroeders Luden ligt het hele weekend aangemeerd aan het Kleine der A, pal achter het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Op de boot kunnen kinderen op ontdekkingstocht en meedoen met scheepsbingo. Er zijn rondleidingen aan boord van de Luden met verhalen en een exclusief kijkje in de machinekamer en stuurhut. De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij geeft een demonstratie tussen 13.00 en 17.00 uur. Om 13.30 uur geeft de tentoonstellingsmaker in het Noordelijk Scheepvaartmuseum een rondleiding door de tentoonstelling ‘Dood en de Zee – cultuur, rituelen en gebruiken’.

Alle activiteiten zijn gratis voor museumbezoekers.

Voor € 8 heeft u toegang tot het museum, de rondleiding, de lezing en de activiteiten op de Gebroeders Luden. Kinderen van 7 t/m 14 jaar betalen € 4,50.

Locatie:
Straat: