Waar kom je eigenlijk weg? Maak je eigen stamboom

Waar kom je eigenlijk weg? Maak je eigen stamboom
6 juli 2019, 14:00 uur - 16:00 uur
Locatie:

Foto W.FHet Noordelijk Scheepvaartmuseum staat sinds 16 maart in het teken van migratie dankzij de tentoonstelling ‘Waar kom je weg? Zes eeuwen migratie naar Groningen.’ Sporen van migratie zijn op diverse plekken in de stad terug te vinden en vrijwel iedere Nederlander heeft een buitenlandse voorouder. Voor de migranten uit de tentoonstelling zijn hun roots heel belangrijk. Hoe zit dit met jou? Weet jij eigenlijk waar jouw voorouders vandaan komen? Stroomt er alleen maar Gronings bloed door je aderen? Of is van de generatie boven je grootouders bijna niets bekend?

Om daarachter te komen organiseren experts van de Nederlandse Genealogische Vereniging, na een succesvolle vorige editie, op zaterdag 6 juli tussen 14:00 en 16:00 uur wederom de activiteit ‘Waar kom je eigenlijk weg?’ in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Tijdens de vorige editie kwamen er bijzondere familiebanden naar boven. Zo ontdekte verslaggeefster Patriecia Kolthof van het Dagblad van het Noorden onverwachts dat ze op en top Gronings is, praktisch zo Gronings als ’t peerd van Ome Loeks. Mensen die nieuwsgierig zijn naar hun voorouders en/of overwegen zelf een onderzoek naar hun familie te starten maar niet weten waar ze moeten beginnen, kunnen antwoord krijgen op hun vragen. Tijdens een demonstratie met zoektips en aansluitend een één-op-één spreekuur ontdek je hoe je op zoek kunt gaan naar jouw verhaal. Kosten zijn €8,00 inclusief toegang tot het museum. Aanmelden is verplicht en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zoveel mogelijk gegevens
Belangrijk is om zoveel mogelijk gegevens mee te nemen van je voorouders: voor- en achternaam, geboortedatum, geboorteplaats, trouwdatum en namen van de kinderen.  Maak je een eigen stamboom en ontdek jouw verhaal. Wie weet blijk je wel af te stammen van een rijke Groningse boer of van een roodharige messentrekker uit Amsterdam.

De tentoonstelling ‘Waar kom je weg?’ wordt verlengd
De activiteit is onderdeel van de tentoonstelling ‘Waar kom je weg? Zes eeuwen migratie naar Groningen.’ Deze tentoonstelling neemt de bezoeker mee op reis door het migratieverleden van Groningen. Word verrast en laat je ontroeren door verhalen van nieuwe Groningers en ontdek sporen van andere culturen in het straatbeeld van de stad. De tentoonstelling is wegens succes verlengd en te zien t/m 29 september 2019.

Locatie:
Straat: