De Beurtvaart - Genieten vanaf het water

21 sept 2019, 08:45 uur - 17:45 uur
Locatie:
,

Ontdek het Reitdiep-gebied aan boord van de historische garnalenkotter ZK4.
ZK 4 Albatros fotograaf Visserijmuseum

Deze zomer gaat de bijzondere vaartocht over het Reitdiep met de historische garnalenkotter ZK4  weer van start. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Visserijmuseum Zoutkamp en Stichting Het Groninger Landschap organiseren gezamenlijk deze mooie dagtochten waarin cultuur, historie en natuur centraal staan. Op zaterdag vaart de Beurtvaart van Zoutkamp naar Groningen en op zondag van Groningen naar Zoutkamp.Tijdens de tocht komen de verhalen van het unieke Reitdiep-gebied tot leven en in de middag staat er een lunch klaar bij het idyllische Café Hammingh aan het Reitdiep in Garnwerd. Vervolgens brengt een wandeling onder leiding van een bevlogen gids bezoekers langs de vele monumenten van dit wierdendorp. Op de Beurtvaart brengt men bovendien een bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen en het Visserijmuseum in Zoutkamp.

De kosten voor dit unieke en uitgebreide arrangement bedragen € 65,- per persoon. Er kunnen maximaal 12 personen per dag mee, dus reserveer snel om van een plek verzekerd te zijn! Aanmelden kan bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum via 050-312 2202 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelden wordt het programma toegestuurd. Het vervoer met een taxi terug naar de opstapplaats is bij de prijs inbegrepen.

De garnalenkotter ZK4
Museumschip de ZK4 Albatros is gebouwd als beurtschip in 1921 en daarmee voorloper van het openbaar vervoer. Het schip voer volgens een dienstregeling langs een vast traject waarbij passagiers maar ook vracht en vee werden verplaatst. Na de Tweede Wereldoorlog werd beurtvaart steeds minder gebruikelijk en kwam het schip in handen van de Zoutkamper visser Georgius Brian die het schip ombouwde tot een vissersschip. Later werd het een garnalenkotter totdat de Lauwerszee werd afgesloten in 1969 na angst voor een nieuwe watersnoodramp.

Locatie:
Zoutkamp-Groningen