Theaterproductie ‘Averecht’

Theaterproductie ‘Averecht’
14 juni 2019, 21:00 uur
Locatie:

Theaterproductie Averecht, VRIJDAG op locatie in het Noordelijk Scheepvaartmuseum

Na de succesvolle samenwerking tussen VRIJDAG en het Noordelijks Scheepvaartmuseum in juni 2018, waarbij één van de jongerenroutes speelde op de binnenplaats van het museum in het kader van de tentoonstelling ‘Voortdurend Verzet’, willen VRIJDAG en het Noordelijk Scheepvaartmuseum dit graag voortzetten met een volwassengroep van VRIJDAG theater.

Van 13 tot en met 16 juni 2019  wordt door VRIJDAG, huis van de amateurkunst, de theatervoorstelling ‘Averecht’ in het museum opgevoerd.  Aanleiding voor de inhoud van deze voorstelling is het feit dat dit jaar het kiesrecht voor vrouwen 100 jaar bestaat. Verschillende culturele instellingen in de stad Groningen sluiten met hun programmering aan bij dit thema. Zo ook VRIJDAG en het Noordelijk Scheepvaartmuseum met een theaterproductie over vrouwen en recht, onrecht en aanrecht. De voorstelling zal zowel binnen in het museum als buiten op het binnenplein plaatsvinden. De sfeervolle binnenplaats van het museum leent zich uitstekend voor muziek en theaterproducties.

De voorstelling wordt vier keer gespeeld op 13, 14, 15 en 16 juni, steeds om 21.00 uur. Dit omdat er dan bij de slotscene buiten op de binnenplaats en in het museum gebruik gemaakt kan worden van theaterlicht. De kaartverkoop loopt t.z.t. via de website van VRIJDAG

Locatie:
Straat: