Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Erebus
  • Slide 2
  • Scheepswerf
  • Damsterdiep
  • Slide 1
  • Slide 6

Stadjersnight Groningen in 3D

Evenement

Titel:
Stadjersnight Groningen in 3D
Wanneer:
18 okt 2018, 19:30 uur - 21:30 uur
Locatie:
Groningen, Groningen
Categorie:
Agenda

Omschrijving

AntrudeO opening3D 32 kleinMaak op deze gratis avond kennis met de makers van de succesvolle tentoonstelling Groningen in 3D, de stad in stereofoto's van 1868-1940. Met welkomstdrankje!


Deze Stadjersnight staat helemaal in het teken van de tentoonstelling Groningen in 3D, de stad in stereofoto’s 1868-1940. Het is dé kans om meer te weten te komen over de achtergrond van de succesvolle tentoonstelling en om de stad van meer dan 100 jaar geleden te beleven. Zijn het foto’s? Is het kunst? Het is bovenal fascinerend! Veel plekken zijn herkenbaar, of zelfs hetzelfde gebleven. Maar wat is er veel veranderd in de stad!  Bezoekers krijgen een welkomstdrankje, lezingen, rondleidingen en poëzie en na afloop een schiere kadopuut mee naar huis. De Stadjersnight is van 19.30-21.30 uur.Woldring en Idema
Groningen in 3D, de stad in stereofoto’s 1868-1940 sluit op 21 oktober. Traditiegetrouw organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de laatste week van de tentoonstelling een speciale avond. Het is dé kans om de expositie te bekijken en verhalen van de conservatoren te horen. De avond begint voor de bezoekers met een gratis drankje. Met een 3D bril op kunnen ze de stad van meer dan honderd jaar geleden ervaren.  De Groninger Archieven verzorgen rondleidingen door de tentoonstelling met historische uitleg. Albert en Paul van kunst- en communicatiebureau 212 Fahrenheit nemen bezoekers mee van het eerste idee van de vormgeving van de expositie naar hoe het uiteindelijk is geworden. ’Een soort stadswandeling maar dan van een eeuw geleden!’ Fablab Groningen laat ook gebouwen uit de binnenstad zien, in 3D. Bob en collega’s vertellen hoe een historisch gebouw met een 3Dprinter op schaal gereproduceerd wordt. Conservator Wicher Kerkmeijer verhaalt over Woldring en Idema, twee boerenzonen die zich vanaf 1912 in een deel van het huidige museum bezighielden met vruchtenproducten, van limonadesiropen en vruchtenwijn tot likeur en advocaat. Dichter Esmé van den Boom sluit de avond met een speciaal voor de tentoonstelling geschreven gedicht.  In het academisch jaar 2016-2017 was ze Huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Met haar poëzie trad ze onder andere op tijdens Dichters in de Prinsentuin, Onbederf'lijk Vers, op de Frankfurter Buchmesse en tijdens de Groninger Museumnacht. Na afloop van de Stadjersnight krijgen de eerste vijftig bezoekers een goed gevulde schiere kadopuut. 

De tentoonstelling
De Groninger Archieven koesteren een unieke collectie stereofoto’s van de stad Groningen, met hierin het werk van verschillende fotografen in de periode 1868-1940. Een selectie van ruim zestig stereofoto’s is nu in anaglyph te bewonderen. Met een speciale 3D-bril op, sta je oog in oog met Stadjers van meer dan 100 jaar geleden. Dichterbij het verleden kun je niet komen. 
De Stadjersnight wordt georganiseerd in samenwerking met Groninger Archieven, 212 Fahrenheit en Fablab Groningen.Locatie

Locatie:
Noordelijk Scheepvaartmuseum
Straat:
Brugstraat 24
Postcode:
9711 HZ
Plaats:
Groningen
Provincie:
Groningen
Land:
Netherlands

Facebook Twitter

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

tel: + 31 (0)50 312 22 02
stuur ons een e-mail

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

certified_museum nietsbovengroningen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden