Theatervoorstelling De Ploeg

Locatie:
Oostum,

De Ploeg web 500pxTheatervoorstelling

IOVIVAT neemt haar publiek mee op een ontdekkingstocht door, langs, over en in de omgeving die Ploegschilders zo prachtig wisten vast te leggen; het kerkje van Oostum en het betoverende landschap daaromheen. In drie bedrijven worden landschap, bevolking, het kerkje en de schilderijen verbonden tot een theatervoorstelling ter ere van de 100e verjaardag van De Ploeg.

Aan Boord
Vanaf Oostum wordt het publiek naar de Wetsingersluis gebracht om daar aan boord te gaan voor een korte tocht over een prachtig stukje me-anderend Reitdiep. Daarna wordt de tocht, terug naar Oostum, te voet voortgezet.
Ploegen achter het doek100 jaar geleden brachten ploeg-schilders het landschap van het Reitdiep tot leven. Nu brengen wij het leven op het doek terug in het landschap. Een uniek document met verhalen uit de eerste hand, op de valreep opgetekend in de afgelopen twintig jaar.
De Ploeg, Opkomst en UitbloeiTot slot volgt in de kerk een voorstelling over de opkomst en uitbloei van de eerste kunstkring De Ploeg. Het leven van Jan Wiegers is daarbij leidraad. We zien o.a. zijn ontmoeting met Ludwig Kirchner in Davos en de invloed op andere Ploegers, we zijn bij de oprichtingsvergadering met het kiezen van de naam en zien en horen fragmenten van Le Boeuf sur le Toit. En we zijn getuige van de groeiende tegenstellingen binnen De Ploeg.

Aan boord van onze trots, museumschip de Emma, maakt het publiek een korte tocht vanaf de Wetsingersluis over een prachtig stukje meanderend Reitdiep.

26, 27, 28, 29, 30 september 17.30|18.00 uur

29 september 14.00|14.30 uur matinee