Dag van de Groninger Geschiedenis

13 okt 2018, 11:00 uur - 17:00 uur
Locatie:
Groningen,

foto DGG18De Dag van de Groninger Geschiedenis, zaterdag 13 oktober, staat dit jaar in het teken van Opstand, het thema van de Maand van de Geschiedenis.
Opstand is van alle tijden en kent vele vormen. Denk bijvoorbeeld aan de Tachtigjarige Oorlog, de Provobeweging, fabrieksstakingen, vrouwenemancipatie, het verzet in de oorlog en de woede over de aardbevingsproblematiek. De Dag van de Groninger Geschiedenis, zaterdag 13 oktober, staat dit jaar in het teken van Opstand, het thema van de Maand van de Geschiedenis. Opstand is van alle tijden en kent vele vormen. Denk bijvoorbeeld aan de Tachtigjarige Oorlog, de Provobeweging, fabrieksstakingen, vrouwenemancipatie, het verzet in de oorlog en de woede over de aardbevingsproblematiek.

Kom naar de Dag van de Groninger Geschiedenis en laat u verbazen en verwonderen over de vele aspecten van de Groninger geschiedenis, in Opstand.

Kijk hier voor meer informatie.

Locatie:
Groninger Archieven