Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Slide 6
  • Slide 2
  • Damsterdiep
  • Scheepswerf
  • Erebus
  • Slide 1

Kinderactiviteit en rondleiding 'Voortdurend Verzet!'

Evenement

Titel:
Kinderactiviteit en rondleiding 'Voortdurend Verzet!'
Wanneer:
2 mei 2018, 13:00 uur - 16:00 uur
Locatie:
Groningen, Groningen
Categorie:
Agenda

Omschrijving

Waarom komen mensen in verzet? Op de woensdag in de meivakantie is er een gratis kinderactiviteit voor kinderen van 6 tot 12 jaar in het museum met parallel daaraan een rondleiding in de lopende tentoonstelling 'Voortdurend Verzet! Wat zou jij doen?'.

Kinderactiviteit

De kinderactiviteit duurt een uur en vindt drie keer plaats: om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Als eerste vertelt een medewerker van het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG) verhalen over voorwerpen in een verzetskist. Zo zien de kinderen echte bonkaarten uit de oorlog en een radio waarmee naar verboden uitzendingen werd geluisterd. Hoe die radio bewaard werd? De eigenaren verstopen deze zorgvuldig in een verbanddoos. Vervolgens gaan de jongste kinderen de bevrijding vieren, zij knutselen samen bevrijdingsvlaggen. De oudere kinderen gaan als heuse verzetsstrijders aan de slag: zij maken en ontcijferen codeberichten, net zoals dat in de oorlog gebeurde.

Rondleiding

Voor volwassen is er om 13.00, 14.00 en 15.00 uur een rondleiding bij de tentoonstelling 'Voortdurend Verzet! Wat zou jij doen?'. Museummedewerker Antrude Oudman leidt bezoekers rond bij het historische deel van de tentoonstelling. Ze vertelt waarom de geportretteerde mannen en vrouwen in verzet kwamen, hoe het prachtige Scholtenhuis aan de Grote Markt na de bezetting in de oorlog in 'het voorportaal van de hel' veranderde, en waarom Groningen het zwaarste stadsgevecht in Nederland had aan het eind van de oorlog.

De dubbelactiviteit is gratis toegankelijk voor kinderen, ouders betalen het normale tarief.


Locatie

Locatie:
Noordelijk Scheepvaartmuseum
Straat:
Brugstraat 24
Postcode:
9711 HZ
Plaats:
Groningen
Provincie:
Groningen
Land:
Netherlands

Facebook Twitter

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

tel: + 31 (0)50 312 22 02
stuur ons een e-mail

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

certified_museum nietsbovengroningen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden