Festival ZomerWelVaart

Festival ZomerWelVaart
28 juli 2017 - 30 juli 2017
Locatie:

Het maritieme festival ZomerWelVaart komt eraan! Drie dagen vormen de historische Hoge en Lage der A het decor van tal van festiviteiten, ter land en ter zee. De geschiedenis van de Hanze staat centraal in deze editie van ZomerWelVaart. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is gratis toegankelijk tijdens dit weekend: bekijk de film van Groningen in 1470, snuif de oude vertrouwde geur van versgebrande koffie op in de nieuwe tentoonstelling 'Koffie, vers(ch) gebrand!' -  we organiseren ook een zomerproeverij op zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur! - of maak een middeleeuwse speurtocht door het museum. Op de binnenplaats van het museum kunnen kinderen met Kapitein Kosto in zijn onderzeeër op avontuur in de diepe oceanen.

Herinneringen aan de oude vertrouwde geur van versgebrande koffie komen bovendrijven in de nieuwe tentoonstelling 'Koffie, vers(ch) gebrand!'. Op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur is conservator Carin van de Wal van museum Het Behouden Blik zelf aanwezig voor een rondleiding en het delen van verhalen. Er is een virtuele reconstructie van de stad Groningen in 1470 te zien in het museum.  Hoe zag Groningen er in de vijftiende eeuw uit? Voor kinderen staan er verschillende dingen op het programma! Met een schatkaart kunnen kinderen een puzzeltocht maken door het museum, op zoek naar de schat van piraat Klaas Stortebeker die met zijn woeste Likedeelers de zeeën onveilig maakte. Op de binnenplaats is er kindertheater: Kapitein Kosto gaat met de kinderen in zijn onderzeeër op avontuur in de diepe oceanen.

Locatie:
Straat: