• nieuwnieuw02
  • SlideNieuw03
  • SlideNieuw01
  • nieuwnieuw01

panden Johan BosmaTwee opvallende monumentale panden aan de Brugstraat, het Gotisch Huis en het Canterhuis, zijn hét visitekaartje van het museum.
Het Canterhuis uit de vijftiende eeuw, van oorsprong een middeleeuws zaalhuis dankt zijn naam aan de Groninger geleerde en advocaat Johannes Canter.
De eerste ingrijpende verbouwing van het Gotisch Huis vond plaats rond 1445 en kwam op het conto van de bierbrouwende burgemeester Evert Wygboldus. Met deze digitale replica van de middeleeuwse panden kunt u vanaf elke plek ter wereld ons museum bezoeken en op ontdekkingstocht gaan door de bijzondere gebouwen en collectie.

U ziet de situatie van de panden zoals deze nu, mei 2020, is. De gebouwen en de collectie zijn tot in ieder detail haarscherp vastgelegd en zijn zo voor de toekomst 'digitaal geconserveerd'. Welkom in onze bijzondere panden, een museumstuk op zich!

Virtuele tour door het Gotisch Huis

Virtuele tour door het Canterhuis