voor op websiteVan vrijdag 20 tot en met zondag 22 december vindt de dertiende editie van WinterWelVaart in Groningen plaats, één van de meest gefotografeerde evenementen in de stad. Ruim twintig sfeervol verlichte, historische schepen meren aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen; de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord kunnen bezoekers zich onderdompelen in het uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Aan de wal is een sfeervolle wintermarkt en meer dan 40 kunstenaars tonen hun werk in het A-kwartier in de Sterrenbeeld Kunstroute. Voor kinderen is er een speciaal, stoer programma. Het weekend voorafgaand aan WinterWelVaart in de stad zijn historische schepen op zaterdag 14 december en zondag 15 december te bewonderen in Zoutkamp, het vissersdorp met kleurige havenpakhuizen. Bij één van de oudste scheepswerven in de provincie, Werf Wolthuis in Sappemeer, is Winterwelvaart op zaterdag 14 december. WinterWelVaart is gratis toegankelijk.

Museumschip Emma
Meer informatie »