bevrijdingIn 2020 herdenken we het eind van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Samen met het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG) besteden we met de tentoonstelling ‘Van het Scholtenhuis naar Schiermonnikoog’ (vanaf maart 2020) aandacht aan dit onderwerp. Maar, dat is niet alles! We stellen ook graag een tentoonstellingszaal beschikbaar aan leerlingen van een basisschool van 28 maart 2020 tot en met 31 mei 2020.

Wij zoeken hiervoor enthousiaste leerlingen die het leuk vinden om samen met hun leerkracht hun eigen tentoonstelling over '75 jaar bevrijding' te maken!

Wij doen daarom een oproep aan alle basisscholen van de provincie Groningen om hun ideeën voor een tentoonstelling aan ons te sturen. Wij denken dat het vooral voor kinderen van de bovenbouw leuk en interessant is om zelf een tentoonstelling van begin tot eind te mogen maken. Maar als je als school graag met meer en/of andere groepen deze uitdaging aan wil gaan, dan mag dat zeker ook! Het enige wat wij bepalen is het thema, namelijk ’75 jaar bevrijding’. Jullie mogen helemaal zelf bedenken hoe jullie dit willen invullen! Gaan jullie kunst maken of op zoek naar oorlogsverhalen of foto’s van de plek van jullie school uit die tijd? Misschien hebben jullie wel hele andere ideeën. Wij laten ons graag verrassen!

Lees hier alles over de wedstrijd en download hier het tentoonstellingsplan om meteen aan de slag te gaan. Mail het ingevulde plan vóór 13 december naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hoe gaat het verder? Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury. Nog voor de kerstvakantie maakt de jury bekend welke ideeën ze het beste vinden

Museumschip Emma
Meer informatie »