beer kleinVan 1 oktober t/m 17 december 2017
Deze tentoonstelling wordt tegelijkertijd op 25 locaties gehouden in de provincie Groningen en op Schiermonnikoog. Van Grootegast tot Appingedam en van Bourtange tot Eenrum, deze expositie kan je niet ontgaan in Stad en Ommeland.

25 jaar toyisme
Het toyisme, een collectief van 18 kunstenaars, toyisten uit 9 landen met Nederland als uitvalsbasis heeft een jubileum te vieren. Toyisme bestaat 25 jaar en ter gelegenheid daarvan is onder meer het idee opgevat om het publiek daar ook deelgenoot van te maken.

De afgelopen maanden hebben de toyisten locatiehouders van galeriën en musea, maar ook eigenaren van bijzondere gebouwen naast historische plaatsen en laagdrempelige publieksruimtes benaderd om aan deze gelijktijdige expositie deel te nemen en medewerking te verlenen.

Op elke locatie zijn kleurrijke toyistische kunstwerken te zien. Daarbij gaat het om schilderijen, beelden, en grafiek. Als kunststroming kenmerkt het toyisme zich als kleurrijk, speels en thematisch. Gerelateerd aan de figuratieve stijl uitgevoerd met vaardigheden die ook door de oude Hollands meesters werden toegepast. Over de jaren heen heeft het toyisme zich kwalitatief sterk ontwikkeld en heeft ze internationaal ook naam gemaakt door de uitvoering van grootschalige kunstwerken in de publieke ruimte.

Museumschip Emma

Emma_k