Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Slide 6
  • Slide 2
  • Erebus
  • Slide 1
  • Damsterdiep
  • Scheepswerf

beer kleinVan 1 oktober t/m 17 december 2017
Deze tentoonstelling wordt tegelijkertijd op 25 locaties gehouden in de provincie Groningen en op Schiermonnikoog. Van Grootegast tot Appingedam en van Bourtange tot Eenrum, deze expositie kan je niet ontgaan in Stad en Ommeland. 

25 jaar toyisme
Het toyisme, een collectief van 18 kunstenaars, toyisten uit 9 landen met Nederland als uitvalsbasis heeft een jubileum te vieren. Toyisme bestaat 25 jaar en ter gelegenheid daarvan is onder meer het idee opgevat om het publiek daar ook deelgenoot van te maken.

De afgelopen maanden hebben de toyisten locatiehouders van galeriën en musea, maar ook eigenaren van bijzondere gebouwen naast historische plaatsen en laagdrempelige publieksruimtes benaderd om aan deze gelijktijdige expositie deel te nemen en medewerking te verlenen.

Op elke locatie zijn kleurrijke toyistische kunstwerken te zien. Daarbij gaat het om schilderijen, beelden, en grafiek. Als kunststroming kenmerkt het toyisme zich als kleurrijk, speels en thematisch. Gerelateerd aan de figuratieve stijl uitgevoerd met vaardigheden die ook door de oude Hollands meesters werden toegepast. Over de jaren heen heeft het toyisme zich kwalitatief sterk ontwikkeld en heeft ze internationaal ook naam gemaakt door de uitvoering van grootschalige kunstwerken in de publieke ruimte.

Facebook Twitter

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

tel: + 31 (0)50 312 22 02
stuur ons een e-mail

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

certified_museum nietsbovengroningen

Nieuwsbrief

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie

Emma_k

 

Evenementen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden