Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • SlideNieuw02
  • nieuwnieuw03
  • nieuwnieuw04
  • SlideNieuw04
  • nieuwnieuw02
  • SlideNieuw05
  • SlideNieuw03
  • nieuwnieuw05
  • SlideNieuw01
  • nieuwnieuw01

Heb je een Stadjerspas en wil je de korting op uw museumkaart aanvragen?

Maak dan een foto van je museumkaart en stadjerspas en mail dit met je IBAN nummer en naam naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We maken dan zo snel mogelijk het geld naar je over.

Reserveren is niet meer nodig.

AlidaVanaf 5 juni tot en met 1 augustus is een selectie van de mooiste scheepsportretten en tekeningen van schilders van ´De Ploeg´ uit onze eigen collectie te zien. De Groninger vereniging werd meer dan 100 jaar geleden opgericht door een groep jonge gretige kunstenaars die de Groningse kunstwereld wilden opschudden. Initiatiefnemers Jan Wiegers, Johan Dijkstra, George Martens en Jan Altink hoopten op het gebied van moderne kunst terrein te kunnen ontginnen. Met werken uit de periode van ca 1920-1980 krijg je een mooi beeld van de expressionistische werken van Groningse schepen, havens en scheepswerven. Tijdens de tentoonstelling kun je op de  historische binnenplaats op woensdag van 12.00-16.00 uur en zaterdag van 11.00-15.00 uur een exclusief kijkje nemen in de tjalk van George Martens. Dit tjalkje is vernoemd naar de jong overleden lerares en kunstenares Alida Pott, Ploeg-lid en echtgenote van George Martens. Leden van De Ploeg voeren tot 1979 regelmatig mee aan boord van de ‘Alida’ naar het Paterswoldsemeer en het wad om daar en plein air te schilderen.

website afbeelding EmmaHet is onze trots: de Emma (PW 17). Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd in opdracht van de Provinciale Waterstaat, sinds een kleine tien jaar vaart de Emma onder de vlag van het museum. Door corona legde het museum het fraaie museumschip tijdelijk aan de ketting, dolblij zijn de ervaren schippers dan ook dat de Emma weer mag varen. Geheel volgens de richtlijnen van de RIVM is het museumschip voorlopig alleen exclusief voor groepen van maximaal 7 personen te reserveren. Stad, Zuidlaardermeer, Dorkwerd of Reitdiep? Het kan allemaal! Een tocht op de Emma is uitermate geschikt voor een onvergetelijk dagje op het water met het gezin, familie, vrienden of zakenrelaties. Een privétocht kost € 55 per uur met een minimum van twee uur ongeacht het aantal passagiers (maximaal 7 personen). Voor meer informatie en reserveren, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen


tel: + 31 (0)50 312 22 02
of e-mail naar
info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

Facebook Twitter

 

Marketing Groningen

 

Museumvereniging

Nieuwsbrief

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie »

IMG 5313

 

Evenementen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden