Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • SlideNieuw05
  • SlideNieuw02
  • nieuwnieuw05
  • SlideNieuw03
  • SlideNieuw01
  • nieuwnieuw01
  • nieuwnieuw03
  • SlideNieuw04
  • nieuwnieuw04
  • nieuwnieuw02

Hebt u een Stadjerspas en wilt u de korting op uw museumkaart aanvragen?

Maak dan een foto van uw museumkaart en stadjerspas en mail dit met uw IBAN en naam naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zodra ons museum weer open mag, maken we het geld naar u over. Let op: de Stadjerspaskorting van 2020 kan niet meer aangevraagd worden.

AlidaIn juni en juli is een selectie van de mooiste scheepsschilderijen en tekeningen van schilders van ´De Ploeg´ uit onze eigen collectie te zien. De Groninger vereniging werd meer dan 100 jaar geleden opgericht door een groep jonge gretige kunstenaars die de Groningse kunstwereld wilden opschudden. Initiatiefnemers Jan Wiegers, Johan Dijkstra, George Martens en Jan Altink hoopten op het gebied van moderne kunst terrein te kunnen ontginnen. Met werken uit de periode van ca 1920-1980 krijg je een mooi beeld van de expressionistische werken van Groningse schepen, havens en scheepswerven. Tijdens de tentoonstelling kun je op de  historische binnenplaats een exclusief kijkje nemen in de tjalk van George Martens. Dit tjalkje is vernoemd naar de jong overleden lerares en kunstenares Alida Pott, Ploeg-lid en echtgenote van George Martens. Leden van De Ploeg voeren tot 1979 regelmatig mee aan boord van de ‘Alida’ naar het Paterswoldsemeer en het wad om daar en plein air te schilderen.

IMG 20210319 WA0002Op zaterdag 11 september dit jaar is alweer de vijfde editie van de Groninger Museumnacht. Het Groninger Museum, Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen pakken daarom spetterend uit met onder andere kunst, muziek, voorstellingen en dans. Noteer alvast in je agenda: 11 september!

Kijk voor meer info op: groningermuseumnacht.nl 

 

 

Theatrale luisterroute Flarden uit het A kwartier 4De mythische meerminman aan de Hoge Der A, de urban jungle van Schele Greet in de Hoekstraat en de allesverwoestende handgranaat van de Stoeldraaierstraat. Je komt het allemaal tegen in de theatrale smartphonetour ‘Flarden uit het A-kwartier’. De tour laat je met een uniek verhaal vol fantasie en historie op een nieuwe manier luisteren en kijken naar het prachtige, authentiek stukje stad. Wandel je mee? De route loopt van de Kleine der A, over het Hoge der A, via de Vissersbrug naar de Reitdiepskade. Over de Plantsoenbrug en langs de noordzijde van de Noorderhaven, Kijk in ´t Jatbrug, Hoekstraat, Oude Kijk in´t Jatstraat, Grote Kromme Elleboog, Akerkhof weer terug naar de Brugstraat. Je kunt de route tot 1 juni hier gratis beluisteren op je mobieltje. Kijk voor meer informatie op https://www.winterwelvaart.nl/luisterroute.

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen


tel: + 31 (0)50 312 22 02
of e-mail naar
info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

Facebook Twitter

 

Marketing Groningen

 

Museumvereniging

Nieuwsbrief

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie »

IMG 5313

 

Evenementen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden