Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Erebus
  • Damsterdiep
  • Slide 2
  • Scheepswerf
  • Slide 6
  • Slide 1

In verband met de 4Mijl van Groningen is het museum gesloten.
Kijk hier voor meer informatie over dit hardloopevenement.

AntrudeO opening3D 32 klein

Maak op deze gratis avond kennis met de makers van de succesvolle tentoonstelling Groningen in 3D, de stad in stereofoto's van 1868-1940. Met welkomstdrankje!


De Groninger Archieven koesteren een unieke collectie stereofoto’s van de stad Groningen, met hierin het werk van verschillende fotografen in de periode 1868-1940. Een selectie van ruim zestig stereofoto’s is nu in anaglyph te bekijken. Zijn het foto’s? Is het kunst? Het is bovenal fascinerend! Met een speciale 3D-bril op, sta je oog in oog met Stadjers van meer dan 100 jaar geleden. 

 

De Stadjersnight is van 19.30-21.30 uur.

plaatje boekenlegger kleinMade in stad. Stoelen van meubelfabriek Huizinga.
Stoelen met een geschiedenis - stoelen met een verhaal

Jacobus Abraham Huizinga (1861-1937) richtte in 1889 meubelfabriek 'Nederland' op in de stad Groningen. Naast allerlei ander meubilair zijn er in die jaren in de fabriek aan de Westersingel duizenden en duizenden stoelen gemaakt. Stoelen om generaties lang mee te gaan. Stoelen met een geschiedenis, stoelen met een verhaal. In de tentoonstelling Made in stad. Stoelen van meubelfabriek Huizinga toont Stichting Huizinga Meubel Nederland meer dan 30 stoelen van deze Groningse meubelfabriek. Bezoekers maken kennis met de ooit landelijk bekende meubelfabrikant. De expositie in het Noordelijk Scheepvaartmuseum is te zien van 10 november 2018 t/m 10 februari 2019.

Landelijke faam
Meubelfabriek ‘Nederland’ aan de Westersingel stond bekend om zijn stoelen. Stoelen voor in de keuken, in de aula van de universiteit, in de woonkamer, in de slaapkamer en in de studeerkamer. Stoelen voor burgemeester en wethouders en voor leden van Provinciale Staten. Door de snelle groei van de stad Groningen, was de vraag naar meubels -en dus ook stoelen- groot. Op het hoogtepunt van het bestaan van de fabriek werkten er ruim honderd mensen. De eigentijdse ontwerpen waren zeer in trek en te koop bij de betere wooninrichtingszaken in heel Nederland. De meubels blonken uit door hun vormgeving en kwaliteit. 

3d webDe Groninger Archieven koesteren een unieke collectie stereofoto’s van de stad Groningen, met hierin het werk van verschillende fotografen in de periode 1868-1940. Een selectie van ruim zestig stereofoto’s is nu in anaglyph te bekijken. Zijn het foto’s? Is het kunst? Het is bovenal fascinerend. Met een speciale 3D-bril op, sta je oog in oog met Stadjers van meer dan 100 jaar geleden. Dichterbij het verleden kun je niet komen. Met de tentoonstelling en het bijbehorende boek Groningen in 3D, is de stad van 1868-1940 voor het eerst voor publiek in 3D te ervaren. De tentoonstelling, ontworpen door het creatieve projectbureau 212Fahrenheit uit Groningen, is van 23 juni t/m 21 oktober te zien.

Meer over 'Groningen in 3D' »

Facebook Twitter

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

tel: + 31 (0)50 312 22 02
stuur ons een e-mail

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

certified_museum nietsbovengroningen

Nieuwsbrief

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie »

IMG 5313

 

Evenementen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden