Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Slide 1
  • Erebus
  • Scheepswerf
  • Damsterdiep
  • Slide 6
  • Slide 2

Waarom komen mensen in verzet? Op woensdag 2 mei vertelt een medewerker van het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen verhalen over voorwerpen in een verzetskist. Vervolgens gaan de jongste kinderen de bevrijding vieren, zij knutselen samen bevrijdingsvlaggen. De oudere kinderen gaan als heuse verzetsstrijders aan de slag: zij maken en ontcijferen codeberichten, net zoals dat in de oorlog gebeurde. De activiteit is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en is om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Tegelijkertijd wordt er drie keer een rondleiding voor volwassen gegeven bij de tentoonstelling 'Voortdurend Verzet!'.

Meer informatie over de dubbelactiviteit »

social media'The right to remain silent' is een performance over ontsnappen aan de werkelijkheid, zoeken naar een alternatief en verzet tegen wie wij zijn geworden. Acht jonge acteurs van VRIJDAG spelen onder leiding van Mirjam van Dijk en Elenie Wagner een locatietheatervoorstelling op de binnenplaats van het Noordelijk Scheepvaartmuseum te Groningen. De voorstelling wordt viermaal opgevoerd van 24 t/m 27 mei om 20.30-21.30 uur. Deze voorstelling is onderdeel van het project ‘Voortdurend verzet’ van het Oorlogs- en verzetscentrum Groningen.

collectie Battle Tours 1 websiteExperts beoordelen meegebrachte voorwerpen van publiek

In het Jaar van Verzet is op zaterdag 28 april een dag die volledig in het teken staat van de Tweede Wereldoorlog, het verzet en de bevrijding. Bezoekers hebben die dag gratis toegang tot de tentoonstelling ‘Voortdurend verzet! Wat zou jij doen?’ en kunnen hun meegebrachte voorwerpen uit de oorlogstijd laten beoordelen door een expertteam. Er is een lezing, een stadswandeling en een minitentoonstelling van de collectie van Battlefield Tours. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 10.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is die hele dag gratis.

emma websiteAan boord van museumschip de Emma 
Het is dé trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum: de Emma (PW 17). Het museumschip maakt dit jaar weer een nieuwe tocht door het prachtige Groninger Landschap. Vanuit Reitdiephaven vertrekt de Emma via de sluis Dorkwerd naar Garnwerd en Winsum, langs de oude steenfabrieken naar Onderdendam. Na de lunch volgt een wandeling door het oude dorpshart, langs unieke Amsterdamse School gebouwen. De dag wordt afgesloten met een huiskamerconcert in de gereformeerde kerk. Een taxi brengt u terug naar Groningen. De vaartochten vinden plaats op zaterdag 2 en 30 juni, 7 juli, 4 en 18 augustus.
€ 65 per persoon, inclusief koffie en lunch.
Aanmelden kan via 050-312 2202 of: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l

Facebook Twitter

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

tel: + 31 (0)50 312 22 02
stuur ons een e-mail

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

certified_museum nietsbovengroningen

Nieuwsbrief

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie

Emma_k

 

Evenementen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden