Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • nieuwnieuw05
  • nieuwnieuw03
  • SlideNieuw04
  • nieuwnieuw01
  • SlideNieuw02
  • nieuwnieuw02
  • SlideNieuw03
  • nieuwnieuw04
  • SlideNieuw01
  • SlideNieuw05

4juni open coronabannershortAdvies: reserveer hier alvast uw e-ticket, u kiest een vaste starttijd.  

LET OP! VOOR ZATERDAG 19 SEPTEMBER KUNT U NIET RESERVEREN. 'S MORGENS ZIJN WE GESLOTEN EN VANAF 12.30 UUR KUNT U GRATIS NAAR BINNEN,
I.V.M. HET MAXIMUM AANTAL BEZOEKERS HET KAN ZIJN DAT U EVEN MOET WACHTEN.

Aan de balie kunt u alleen een kaartje kopen als er nog plek is, VOL = VOL

Hebt u een museumkaart? Reserveer dan ook een e-ticket, kies 'museumkaart' en laat bij de balie uw museumkaart scannen. 

Hebt u een Stadjerspas en wilt u de korting op uw museumkaart aanvragen? Maak dan een foto van uw museumkaart en stadjerspas en mail dit met uw IBAN en naam naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We maken het geld dan naar u over.  

Helaas zijn speurtochten tijdelijk niet mogelijk, in verband met de gewijzigde route in het museum.

Stort Campagne A5 rgbIn en om de stad wordt al meer dan 10.000 jaar afval geproduceerd, begraven, weggegooid, verbrand, gedumpt en gestort. Je denkt er dan vanaf te zijn, maar niets is minder waar, het duikt altijd ergens onverwacht op. STORT! neemt je mee naar de wereld van afval van bijna 500 generaties terug, naar de middeleeuwse Groningse vuilnisstad, naar het vuilstort van 1600 en het stadsvuil  uit de tijd van onze grootouders en hun (achter)kleinkinderen nu. In STORT!, een initiatief van geschiedenisdocent Nick Landman, zien bezoekers welke verhalen de bodemvondsten ons kunnen vertellen en hoe ons denken over vuilnis geleidelijk is veranderd. De tentoonstelling is een samenwerking tussen het Noordelijk Scheepvaartmuseum en Groningen Schoon Dankzij Mij. Op de dag van de opening, zaterdag 19 september (World Cleanup Day), mag je vanaf 12.30 uur tot 17.00 uur de tentoonstelling gratis bezoeken.

 

LET OP! RESERVEREN IS NIET MOGELIJK, I.V.M. 1,5 METER HANTEREN WE EEN MAXIMUM AANTAL BEZOEKERS. HET KAN ZIJN DAT JE EVEN MOET WACHTEN!  Lees meer> 

Slide 50 Nicolette Hellemans

De zomer van 2020 is een sportloze zomer geworden door het Coronavirus. Alle belangrijke sportevenementen, zelfs de Olympische Spelen in Tokio, zijn uitgesteld. Voor onze geplande tentoonstelling over sport hebben we een alternatief gevonden in deze online tentoonstelling Met hart en ziel!

 

We hadden voor deze zomer een mooie sporttentoonstelling op de planning staan, gekoppeld aan het project ‘Connecting the Greeks’ van de Rijksuniversiteit van Groningen en in samenwerking met geschiedenisstudenten van het vak ‘Historical Methods: Documentary & Museum’. 

Met onze online tentoonstelling willen we alsnog een vleugje sport aan deze zomer geven! 

website afbeelding EmmaHet is onze trots: de Emma (PW 17). Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd in opdracht van de Provinciale Waterstaat, sinds een kleine tien jaar vaart de Emma onder de vlag van het museum. Door corona legde het museum het fraaie museumschip tijdelijk aan de ketting, dolblij zijn de ervaren schippers dan ook dat de Emma weer in de vaart gebracht wordt. Geheel volgens de richtlijnen van de RIVM is het museumschip voorlopig alleen exclusief voor groepen van maximaal 7 personen te reserveren. Een privé tocht op de Emma is uitermate geschikt voor een onvergetelijk dagje op het water met het gezin, familie of vrienden. Iets te bespreken? Op de Emma wordt een vergadering een heel bijzondere ervaring. Een privé tocht kost € 50 per uur met een minimum van twee uur. Voor meer informatie of reserveren, neem contact op met de schipper, Hans Egberts, tel: 0657 131 987 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen


tel: + 31 (0)50 312 22 02
stuur ons een e-mail

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

Facebook Twitter

 

Marketing Groningen

 

Museumvereniging

Nieuwsbrief

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie »

IMG 5313

 

Evenementen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden