Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Slide 1
  • Erebus
  • Slide 2
  • Slide 6
  • Scheepswerf
  • Damsterdiep

Knelis WinterWelVaart 2017 kleinOns museum sloot 2017 zeer succesvol af met in totaal 38.757 bezoekers. Dit zijn er 2.857 meer dan in 2016. We kwamen regelmatig in het lokale en landelijke nieuws met de wisseltentoonstellingen, de vaste collectie, de evenementen en activiteiten, de beurtvaart op de ZK4 in samenwerking met het Visserijmuseum in Zoutkamp en natuurlijk ons museumschip de Emma. Publiekstrekkers het afgelopen jaar waren de tentoonstellingen 'Land van Belofte', 'Noorderhaven // Gezichten', 'De Pelgrim en de dame' en 'Koffie, vers(ch) gebrand!' In de laatste weken van 2017 zorgden 'Kerstvloed 1717' en 'Abel Tasman, welkom aan boord!' voor grote drukte in het museum. Jaarlijkse evenementen als ZomerWelVaart en WinterWelVaart trokken ook dit jaar nieuw publiek.

kinderen in actie bij een dijk klein

Hoe ziet volgens jou de dijk van de toekomst er uit? Teken, knutsel, bouw of film jouw ontwerp. En wie weet schittert jouw ontwerp binnenkort in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Ontwerp de dijk van de toekomst!

Wist jij dat er in Nederland 3.767 kilometer aan duinen en zeedijken ligt? Nederland is supergoed beschermd tegen de zee. En dat willen we natuurlijk zo houden. Maar…. daar hebben we slimme denkers voor nodig! Want de zeespiegel stijgt en onze bodem daalt. Ben je tussen de 6 en 13 jaar oud? Leef je uit en ontwerp maar raak. Gekke ideeën bestaan niet!

Medewerker collectie (vrijwilliger)

Ben je op zoek naar een zinvolle invulling van een deel van je vrije tijd? Of wil je werkervaring opdoen bij ons museum na je MBO / HBO / universitaire studie? We zijn op zoek naar mensen voor de afdeling collectiebeheer. De afdeling collectie bestaat uit drie vaste medewerkers en 6 vrijwillige medewerkers. We houden ons bezig met allerlei aspecten van collectiebeheer waaronder registratie, standplaats- en klimaatcontroles, reinigen van objecten, tekstbordjes maken en het onderhouden van de vitrines. Ook kun je bijdrage aan de totstandkoming van tentoonstelling vanuit je stagefunctie bij de afdeling collectie. Omdat er op dit moment heel veel nieuwe ontwikkelingen zijn, krijg je bij ons de kans veel te doen en te leren. Je komt in een enthousiast team in een culturele, historische organisatie midden in het centrum van de stad Groningen. We bieden je graag de mogelijkheid om je netwerk op te bouwen en te ontdekken of werken in een museum of andere culturele instelling iets voor jou is!

Vaardigheden en kwaliteiten

Als je bij ons als stagiair aan de slag gaat, ben je verzekerd van uitdagend en afwisselend werk, zoals leren hoe objecten worden geregistreerd, werken met Adlib (het programma voor collectieregistratie), hanteren van museumobjecten en reinigen van collectieonderdelen en vitrines.

We zijn op zoek naar enthousiaste, zelfstandige mensen die niet bang zijn zelf het initiatief te nemen. Heb jij affiniteit met geschiedenis, cultuur en erfgoed? Ben je flexibel en houd je van afwisselende werkzaamheden? En ben je nauwkeurig en houd je van ‘peuteren’ om de juiste informatie over een voorwerp te vinden?

Als je jezelf hierin herkent en enthousiast ben geworden na het lezen van deze vacature, maken we graag kennis met jou!

Extra informatie:
Referenties worden nagetrokken.

Sollicitatieprocedure:
Onze voorkeur gaat uit naar mensen die voor langere tijd op oproepbasis of na afspraak beschikbaar zijn.  Ben je geïnteresseerd en herken je je in het hierboven genoemde profiel? Dan nodigen wij je graag uit voor een gesprek!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wicher Kerkmeijer, conservator/adjunct directeur. Telefoon: (050) 312 22 02 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

voor op de website kerstvloed 1717Van 9 december t/m 11 maart 2018
In een drieluik wordt getoond wat er voor, tijdens en na de verwoestende Kerstvloed gebeurde. De tentoonstelling begint met de sterke waarschuwing van commies-provinciaal Van Seeratt in 1716, die door Stad en de Ommelanden in de wind werd geslagen. Daarna wordt de impact van de storm en haar gevolgen in beeld gebracht aan de hand van originele ooggetuigenverslagen die eeuwen in de archieven lagen. De Kerstvloed had grote gevolgen. Het was de laatste grote overstroming in Noord-Nederland.

De tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met waterschap Noorderzijlvest

Facebook Twitter

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

tel: + 31 (0)50 312 22 02
stuur ons een e-mail

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

certified_museum nietsbovengroningen

Nieuwsbrief

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie

Emma_k

 

Evenementen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden