Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • nieuwnieuw01

In veel oude steden zijn nog restanten te zien van het middeleeuwse verleden: een paar gevels hier, een stukje stadsmuur daar. Maar waar kunt u nog een volledig middeleeuwse stad ervaren? In het Noordelijk Scheepvaartmuseum kan dat nu.

Voor de film “Groningen in 1470” is een unieke virtuele reconstructie van de laatmiddeleeuwse stad Groningen gemaakt. Niet eerder werd een historische stad zo compleet en zo gedetailleerd tot leven gewekt! Alle gebouwen (ruim 1100 in totaal) zijn afzonderlijk digitaal gereconstrueerd, met behulp van de nieuwste technieken en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.Dankzij de geanimeerde personages en door het gebruik van schaduwen en achtergrondgeluiden wordt een realistisch beeld geschapen van de middeleeuwse stad. In de 20 minuten durende film krijgt u een rondleiding door Groningen in 1470, waarna u zelf op een computer door een volledig navigeerbare versie van de stad kunt dwalen.

De reconstructie en film is in opdracht van het Noordelijk Scheepvaartmuseum gemaakt door Los Digitalos, in nauwe samenwerking met een wetenschappelijk adviescommité bestaande uit prof. dr. Dick de Boer, dr. Jan van den Broek, drs. Gert Kortekaas en drs. Taco Tel.
Het scenario is geschreven door Wil Schackmann en de gesproken stem en het acteerwerk werd uitgevoerd door Jothea Brouwer.

De film wordt dagelijks doorlopend vertoond in het museum. De filmzaal is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar wel bereikbaar via een traplift.

Kom ook kijken en beleef Groningen in de middeleeuwen!

Het scenario werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Huis van de Groninger Cultuur.

Nieuwsbrief

Evenementen

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie »

IMG 5313

 

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden