Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Scheepswerf
  • Erebus
  • Slide 6
  • Slide 2
  • Damsterdiep
  • Slide 1

NOO190801 Tentoonstelling DDZ Poster a4 page 001Waarom behandelde een scheepsarts zijn patiënten vroeger met arsenicum? Wat is een 'droge' verdrinking? Welke desastreuze impact had de voorjaarsstorm van 1883 in Paesens Moddergat? Op 22 november opent het museum de tentoonstelling 'Dood & de Zee', met verhalen over de gruwelijke gevaren aan boord, de mensen die het leven lieten en het intense verdriet van de achterblijvers.

Bij het thema Dood op zee ziet u de gevaarlijke werkomgeving van een matroos op een VOC-schip, waar per reis soms één op de drie zeelieden niet terugkeerde. Rouw en bijgeloof verhaalt over de vroegere rituelen van zeemannen en hun families. Ook komt u levensgrote zeemonsters tegen en waant men zich op de bodem van een duistere oceaan. Dagboekfragmenten bij het thema Rampen en reddingen vertellen over ontstellende scheepsrampen en heldhaftige reddingen. Op zolder ziet u hoe de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een redding op poten zet.

In samenwerking met de Gebroeders Luden organiseert het museum vaartochten van en naar Lauwersoog op de reddingboot. Informatie over deze en andere activiteiten, zoals een poëziemiddag en een gratis Stadjersnight, staan hier: Evenementen.

Facebook Twitter

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

tel: + 31 (0)50 312 22 02
stuur ons een e-mail

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

certified_museum nietsbovengroningen

Nieuwsbrief

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie »

IMG 5313

 

Evenementen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden