Noordelijk Scheepvaartmuseum

 • SlideNieuw01
 • nieuwnieuw03
 • SlideNieuw04
 • SlideNieuw03
 • nieuwnieuw02
 • SlideNieuw02
 • nieuwnieuw05
 • nieuwnieuw04
 • nieuwnieuw01
 • SlideNieuw05

Ben je op zoek naar een zinvolle invulling van (een deel van) je vrije tijd? Of wil je graag werkervaring opdoen bij ons museum? Wij zijn op zoek naar baliemedewerkers!

Wat doen wij?

Als baliemedewerker draag je bij aan een plezierig museumbezoek van onze gasten. Je vindt het leuk bezoekers in het museum te ontvangen, ze wegwijs te maken in en rondom het museum of te helpen tijdens speciale publieksevenementen. Je ontvangt gasten, je werkt met de kassa, verkoopt producten uit de museumwinkel en je neemt de telefoon op. Je bent hét visitekaartje van het museum! Je komt in een enthousiast team in een culturele, historische organisatie midden in het centrum van de stad Groningen. We bieden je graag de mogelijkheid om je netwerk op te bouwen en te ontdekken of werken in een museum of andere culturele instelling iets voor jou is!

Wie zoeken wij?

 • Jij bent enthousiast en gastvrij en maakt graag een praatje met de bezoekers
 • Je bent praktisch ingesteld en draagt graag zorg voor het reilen en zeilen van de balie
 • Je kan goed multitasken 
 • Je bent flexibel inzetbaar qua dagen ten tijden
 • Je bent bij voorkeur langere tijd op oproepbasis of na afspraak beschikbaar

 

Aanvullend:

Het museum is ook op zaterdag en zondag geopend. Als je in het weekend werkt, krijg je een vrijwilligersvergoeding. Referenties worden nagetrokken.

Ben je geïnteresseerd? Dan nodigen wij je graag uit voor een gesprek!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carla de Groot, hoofd Administratie. Telefoon: (050) 312 22 02 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De afdeling Onderhoud & Techniek bestaat uit drie vaste medewerkers en zes vrijwillige medewerkers. We houden ons bezig met het onderhoud van de historische panden waarin het museum is gevestigd. Dat betekent kleine reparatiewerkzaamheden, schilderwerk en het assisteren bij tentoonstellingen en projecten. Overal waar het museum kan worden verbeterd en waar handige mensen kunnen bijdragen tot het verfraaien van het museum. Enthousiasme is belangrijk en plezier in technische of schilderwerkzaamheden. Het museum heeft een eigen (timmer)werkplaats. Ook het onderhouden en opknappen van de binnenplaats van het museum en de lieren en winches die daar staan hoort bij het onderdeel techniek.

Vaardigheden en kwaliteiten

Meewerken aan het ontwikkelen van een nieuwe inrichting, opknappen van oude museumonderdelen zoals winches, ankers etc., timmerklussen, assistentie bij de opbouw van tentoonstellingen, assistentie bij het uitvoeren van projecten. Je kunt goed zelfstandig werken en je bent proactief. Je hebt affiniteit met techniek en schilderen en misschien ook wel met geschiedenis, cultuur en erfgoed. Je vindt het leuk om met heel verschillende collega’s samen te werken. Je bent flexibel en houdt van afwisselende werkzaamheden.

Extra informatie

Referenties worden nagetrokken.

Sollicitatieprocedure:
Onze voorkeur gaat uit naar mensen die voor langere tijd op oproepbasis of na afspraak beschikbaar zijn.  Ben je geïnteresseerd en herken je je in het hierboven genoemde profiel? Dan nodigen wij je graag uit voor een gesprek!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Wiebe van Veen. Telefoon: (050) 312 22 02 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zijn op zoek naar mensen die rondleidingen in het museum in het Engels, Duits en/of Nederlands willen geven. 

Wij zoeken enthousiaste mensen een hart voor geschiedenis met goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je beheerst het Duits en/of het Engels goed. Je vindt het leuk om verhalen te vertellen en je te verdiepen in de collectie van het museum.

Inwerkperiode:
De functie van rondleider vergt een goede voorbereiding. Zo zal er een inwerk- en inleesperiode zijn waarin uitgebreide kennis over het museum en de collectie zal moeten worden opgedaan.

Sollicitatieprocedure:
Onze voorkeur gaat uit naar mensen die voor langere tijd op oproepbasis of na afspraak beschikbaar zijn om groepen rond te leiden. Ervaring met rondleiden of educatie strekt tot aanbeveling. Ben je geïnteresseerd en herken je je in het hierboven genoemde profiel? Dan nodigen wij je graag uit voor een gesprek!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carla de Groot, coördinator rondleidingen a.i. Telefoon: (050) 312 22 02 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben je op zoek naar een zinvolle invulling van een deel van je vrije tijd? Of wil je alvast werkervaring opdoen bij ons museum na je MBO/HBO/universitaire studie? Je ontwikkelt educatief materiaal voor verschillende doelgroepen. Daarnaast begeleid je schoolgroepen en speciale kinderactiviteiten. Je komt in een team in een culturele, historische organisatie midden in het centrum van de stad Groningen. We bieden je graag de mogelijkheid om je netwerk op te bouwen en te ontdekken of werken in een museum/culturele instelling iets voor jou is!

Vaardigheden en kwaliteiten

We zijn op zoek naar enthousiaste mensen met een passie voor geschiedenis die het leuk vinden om geschiedenis interessant te maken voor kinderen. Je vindt het leuk om verhalen te vertellen en voor een groep te staan. We zijn op zoek naar mensen die pro-actief en zelfstandig werken.

Extra informatie:
Referenties worden nagetrokken en een VOG moet worden aangevraagd.

Sollicitatieprocedure:
Onze voorkeur gaat uit naar mensen die voor langere tijd op oproepbasis of na afspraak beschikbaar zijn.  Ben je geïnteresseerd en herken je je in het hierboven genoemde profiel? Dan nodigen wij je graag uit voor een gesprek!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michèlle Kind, hoofd educatie. Telefoon: (050) 312 22 02 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

Evenementen

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie »

IMG 5313

 

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden