Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Slide 2
  • Slide 1
  • Slide 6

Het is dé trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum: de Emma (PW 17). Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd op Groninger scheepswerf  Gideon in opdracht van de Provinciale Waterstaat. Na haar trouwe dienst werd het schip in 2010 verkocht, waarna het Noordelijk Scheepvaartmuseum de nieuwe, trotse, eigenaar werd. Sinds 7 april 2011 doet de de Emma dienst als promotie- en presentatieschip van het museum bij evenementen. Ook maken we unieke handelsvaarten naar Onderdendam en Winsum en verzorgen we exclusieve vaartochten op aanvraag. De bevlogen schippers, Hans Egberts, Jan Moed en Rudolph Dirksen en verschillende gastheren en -vrouwen zorgen voor een onvergetelijke dag!

Informatie:

De Emma biedt ruimte voor twaalf mensen en is geschikt voor een dagje uit, maar ook als unieke vergaderlocatie. De tocht wordt aangepast aan uw wensen, de prijs is op aanvraag. Koffie, thee en catering kan uiteraard ook worden verzorgd. Als promotie- en evenementenschip van het Noordelijk Scheepvaartmuseum vaart de Emma ook mee tijdens (maritieme) festiviteiten zoals ZomerWelVaart, Delfsail en WinterWelVaart. Tijdens deze evenementen kunt u het gezellige karakter van de Emma zelf beleven en meevaren met het mooie museumschip.

Voor boekingen, informatie en prijzen kunt u contact opnemen met Carla de Groot: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050 312 22 02.

Klik hier voor de televisiereportage van OOG TV over de ingebruikname van de Emma.


Unieke handelsvaart via Onderdendam naar Winsum
Museumschip Emma maakt elk jaar in de zomermaanden een tocht door het prachtige Groninger landschap. Deze Handelsvaart Winsum – Onderdendam wordt georganiseerd in samenwerking met de VVV Bedum en DasjaGoud, de uitagenda van het Hogeland e.o. Vanaf startpunt Reitdiephaven vertrekt de Emma naar Winsum. We varen door Winsum naar het mooie dorp Onderdendam. In Onderdendam maakt u een dorpswandeling door het historische hart en  luncht u in het idyllische Michelin restaurant “In de Molen”, ook bekend als Molen Hunsingo. Na de lunch vertrekt de Emma naar Winsum. Ook in Winsum is er tijd voor een korte dorpswandeling. Vervolgens wordt u met een taxi naar uw opstapplaats gebracht. De Handelsvaart in 2016 is achter de rug, volgende lente en zomer wacht een nieuwe serie vaartochten.

De kosten voor dit arrangement bedragen € 60 per persoon. Dit is inclusief lunch In de Molen en vervoer terug naar de opstapplek in Groningen. De capaciteit van museumschip Emma is 12 personen. Voor opgave, informatie en prijzen: 050 3122202 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sponsors
De aanschaf en aanpassing van het museumschip is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van:
Gemeente Groningen en Provincie Groningen. Scheepsclassificeerbedrijf Joosten & Co B.V. te Delfzijl maakt het meerjaarlijks onderhoud van de Emma mogelijk.

     
     

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden