Stadjersnight Land van Belofte

Stadjersnight Land van Belofte
30 mrt 2017, 19:30 uur - 21:30 uur
Locatie:

Na het grote succes van de vorige editie, organiseren we weer een Stadjersnight op donderdag 30 maart van 19.30 tot 21.30 uur! Deze keer voor de tentoonstelling 'Land van Belofte - Prostitutie in het A-kwartier'. Het belooft een leuke én interessante avond te worden met verschillende spre- kers en meeslepende muziek van het legendarische en spraakmakende duo de Suikerspinnen. Er zijn interessante kraampjes - proef heerlijke chocolade of win intiem advies in bij de dames van Christine Le Duc - en natuurlijk is er de mogelijkheid om de tentoonstelling te bewonderen! Kunstenaars maria Koijck en Ron Glasbeek vertellen over de rauwe werkelijkheid van prostitutie en over de muurschildering waarin Ron Glasbeek deze werkelijkheid heeft verbeeld. Fleur Woudstra, bewoonster van het A-kwartier, spreekt over haar ervaringen met de buurt voordat op 1 januari 2016 de prostitutie in het A-kwartier door de gemeente Groningen werd verboden. Journaliste Maaike Borst vertelt over de reportage die ze maakte over de laatste maanden van de rosse buurt. Tussendoor spelen de Suikerspinnen ondeugende, invoelende en uitdagende liedjes. Ooit nagedacht over de betekenis van het liedje 'Altijd is Kortjakje ziek'?

'Land van Belofte' loopt tot 2 april. De Stadjersnight is één van de laatste kansen om de tentoonstelling te bekijken! Bekijk je de tentoonstelling graag op eigen houtje of krijg je liever uitleg van een gids? Beide is mogelijk! Nog niet overtuigd? De eerste 100 bezoekers van de Stadjersnight krijgen na afloop een 'schiere kadopuut'!

Locatie:
Straat: