Deze tentoonstelling belicht twee kanten van prostitutie; op de begane grond het romantische beeld dat door de eeuwen heen door kunstenaars, schrijvers en musici werd gebruikt in hun werk. In de kelder verbeelden kunstenaars Ron Glasbeek en Maria Koijck de rauwe werkelijkheid. Prostitutie is al eeuwen overal te vinden en vooral in de buurt van havens. Prostitutie, en havenprostitutie zeker, spreekt sterk tot de verbeelding.

Er zijn in het A-kwartier 51 prostitutieramen, cafés, een danslokaal en een seksshop. Er is drugsoverlast, "parkeerdrukte" en “lawaai en schreeuwende hoeren”. Jarenlang strijdt de buurtvereniging hiertegen. De Gemeente Groningen verbiedt prostitutie in het A-kwartier vanaf 1 januari 2016.

Bekijk het artikel van Dagblad van het Noorden hier.
Vanaf 17 december 2016 t/m 2 april 2017.

Bewaren

Museumschip Emma